Flott tur til Sverige Flott tur til Sverige

  20.05.2019 Kl.16:54
Årets sommertur (2019) gikk østover til Sverige. 24 damer og en mann hadde en interessant tur med høydepunkt på Klässbols linneväveri. 

 Første stopp var på Magnor Glassverk. Her benyttet flere muligheten til å handle i fabrikkutsalget eller nøt en kaffekopp og vaffel. Turen gikk videre over grensa, og neste stopp var på Klässbols Linneväveri hvor vi fikk en fantastisk presentasjon av veveriets historie og dagens situasjon. Klässbols linneväveri er en familiebedrift med aner fra sent 1800-tall. 3. generasjon var stolt presentør, og 4. generasjon har overatt sjefsstolen. Farmor og farfars slit har ført dem opp i verdenstoppen av tekstiler. De er kongelige hoffleverandør og samarbeider med anerkjente designere som har ført til flere designpriser. http://klassbols.se Reiser du med Husflidslaget kommer du bak butikken, men det ble også tid til å nyte og kjøpe flotte linvarer. Etter besøket på Klässbols kjørte vi til Arvika. Her var det lunsj. 

I Arvika besøkte vi Arvika Konsthall som er Sveriges eldste kunsthåndverksforretning. De hadde en hadde en morsom medlemsutstilling der insekter laget av alt du har i kjøkkenskuffen tok kaka. Brukskunstforretningen og byparken med vakre blomster ble også besøkt. Klokka 19 svingte vi inn på Gjestad. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur.